Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı Boşanma Nedir Nasıl Başvurulur? Anlaşmalı boşanma karşılıklı iki çiftin boşanmak için uzlaşıya başvurarak karşılıklı karar ile boşanma talebinde bulunmasıdır. Bu davanın oluşabilmesi için mutlaka eşlerin uzlaşıya gitmiş olmaları ve evliliklerini bir yıl boyunca sürdürmüş olmaları gerekmektedir.

Aksi halde hiçbir şekilde anlaşmalı boşanma davasına başvuruda bulunma hakkı doğmayacaktır. Anlaşmalı boşanmaya başvurmak için, çiftler öncelikle uzman bir avukata gidip bir protokol hazırlatmalıdırlar. Bu protokolde eşlerin karşılıklı uzlaştıkları konular yer almalıdır.

Avukat bu protokol ile birlikte boşanma dilekçesini hazırladıktan sonra boşanma davalarının görüldüğü Aile Mahkemelerine başvuruda bulunmalıdır. Çiftler ise mutlaka ilk duruşmaya birlikte katılmalıdırlar.

Anlaşmalı Boşanma İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Anlaşmalı boşanma için evraklar, incelendiğinde en önemli evrakın dava dilekçesi olduğu karşımıza çıkmaktadır. Bu dilekçe tüm davayı etkileyebilecek türde olan bir unsurdur.

Bu sebepten hazırlanırken çok fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Dava dilekçesi usulüne uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Usulüne uygun hazırlanmayan dilekçeler davayı ret kararına götürebilir Ret kararı oluşursa üç sene boyunca dava açılmamasına sebep olabilir.

Dava dilekçesinin yanı sıra hazırlanması gereken belge boşanma protokolüdür. Bu protokolde eşlerin uzlaştıkları konular yer almaktadır. Belgelerin tam hazırlanması halinde dava kısa sürede sonuçlanacaktır.

Anlaşmalı boşanma nedir nasıl karar verilir.

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN