Boşanma Süreci Nasıl Olur?

Boşanma Süreci Nasıl Olur?

Boşanma Süreci Nasıl Olur? Anlaşmalı Boşanma Nasıl Gerçekleşir?

Anlaşarak boşanma kısa sürede boşanmak isteyen kişilerin tercih ettiği boşanma türüdür. Ne yazık ki herkesin anlaşmalı olarak boşanmaları mümkün değildir.

Boşanma Süreci Nasıl Olur?

Çünkü anlaşmalı boşanma için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu süreçte bir avukat ile çalışmanız işinizi kolaylaştırabilir. Hem bu şartların ne olduğuna dair detaylı bilgi almış olursunuz, hem de zaman kazanırsınız. Bu durum maddi anlamda da karlı çıkmanıza yardımcı olur.

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Olur?

Anlaşmalı boşanma olması için çeşitli şartların yerine getirilmesi gerekir. Aksi takdirde mahkeme kararını değiştirebilir. Anlaşmalı boşanma olması için en önemli nokta tarafların ortak konularda anlaşmaya varması yer alır.

Hem maddi hem manevi konular tarafların özgür iradesi ile düzenlenmelidir.

İki taraf arasında düzenlenen anlaşma hakim tarafından onaylanmalıdır. Hakim karar verirken örneğin eğer ortada çocuk varsa, çocuğun yararını göz eder.

Anlaşmalı Boşanmanın Özellikleri Nelerdir?

Anlaşmalı boşanma özellikleri arasında özgür irade önemli bir noktadır. Hakim anlaşmalı boşanmaya karar vermeden önce tarafları bizzat dinler. Dinledikten sonra tarafların serbestçe karar verdiğinden emin olmalıdır.

Anlaşmalı olarak boşanmak isteyen çiftler muhakkak mahkemeye bizzat gitmelidirler. Her iki taraf boşanmak için avukat tutmuş olsalar bile, bu kural geçerlidir. Bu koşul tarafların iradelerini göstermeleri açısından önemlidir.

Anlaşmalı boşanmada eşler birlikte mahkemeye başvurmalıdırlar. Ya da bir eş diğer eşin dava kararını kabul etmelidir. Evlilik bir seneden kısa sürmüş ise bütün bu şartlar yerine getirilmiş olsa dahi anlaşmalı boşanma olmaz.

Anlaşmalı Boşanmak için Ne Yapmam Gerekir?

Anlaşmalı boşanmak için şartları yerine getirdiğinizden emin olun. İlk olarak zaman şartını yerine getirip getirmediğinizi tespit edin. Eşinizle en az 1 sene boyunca evli kaldınız mı? O halde sizin için doğru olan boşanma türü çekişmeli boşanma olabilir.

Boşanmak için eşinizle bir araya gelerek boşanmanın sonuçları ile ilgili ortak karara vardınız mı? Ortak karara varmamanız davanın kendiliğinden uzamasına neden olacağı gibi davanın seyrinin değişmesine de neden olabilir. Bu durumların yaşanmaması için boşanma davası dilekçesini anlaşmalı ve detaylı olarak hazırlamayı ihmal etmeyin.

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN